office@gobo.ro +4 0722 673 830

Daca ati ajuns aici inseamna ca stiti ce e un gobo. Daca nu stiti va spun eu. In principiu este asemanator ca functie unui diapozitiv.

Un gobo (sau GOBO) provine din expresia “Go Between” sau “Goes Before Optics”  reprezinta un sablon cu fante plasat in fata unei surse de lunina si utilizat pentru controlul formei sursei de lumina emise.

Sunt folosite in echipamente care proiecteaza un fascicol luminos cu o anumita forma si culoare. In functie de posibilitatile acestor aparate fascicolul este deplasat, i se poate schimba forma, culoarea, poate fi rotit. Pentru obtinerea fascicolului luminos sunt folosite lampi cu descarcare in gaze cu puteri cuprinse intre 150W si 1200W, sau lampi cu halogen in cazul celor ieftine sau celor statice. Datorita temperaturilor mari din interiorul aparatelor gobo-urile sunt realizate din metal sau din sticla termorezistiva. Pentru obtinerea imaginii au incorporate sisteme optice, discuri pe care sunt amplasate gobo-urile, discuri pentru filtrele de culoare, prisme, diafragme, oglinda in cazul scanerelor. Cum functioneaza acestea puteti afla de la producatorii acestor echipamente. Acestea le cumparati echipate cu un set de gobo-uri care proiecteaza in majoritatea cazurilor imagini ale unor figuri geometrice.

In cele mai multe cazuri beneficiarul doreste un gobo personalizat cu sigla clubului sau cu logourile unor evenimente pe care le gazduieste. Este mai comod sa montezi un gobo in aparat decat sa faci un banner pe care sa il afisezi cu acea ocazie.

Firmele care asigura servicii in acest domeniu (sonorizare, lumini, scena, efecte pirotehnice, publicitate) folosesc gobo-uri personalizate cu logourile evenimentelor, produselor sau firmelor pe care le servesc